Møt oss på Arendalsuka

Norske rederier eier og drifter en av verdens største og mest moderne flåter. Ingen andre land i Europa har en utenriksflåte som tilsvarer den norske. Det gjør den norske flåten til en unik beredskapsressurs, ikke bare for Norge, men også for Europa som helhet. Hvordan sikrer vi at vi beholder og bevarer utenriksflåten på norske hender og hvordan påvirker geopolitisk uro skipsfartens muligheter til å operere og utføre sitt viktige samfunnsoppdrag? Dette er noe av det vi skal diskutere under Arendalsuka 12-16 august.

Oransje flagg som promoterer Arendalsuka

Skipsfarten seiler i en stadig mer urolig verden. De neste årene vil også klimapolitikk, teknologiutvikling og energiomstilling i økende grad påvirke det geopolitiske bildet.  

Norge har en unik og komplett maritim klynge og er en stor og viktig sjøfartsnasjon. Dette er en ressurs som må ivaretas. For å styrke og videreutvikle vår sterke posisjon må vi derfor ligge i forkant av utviklingen. Det betyr at

  • Myndighetene må sikre at retten til fri ferdsel til sjøs ivaretas
  • Det må legges vekt på forutsigbare og konkurransedyktige rammevilkår som styrker næringens konkurransekraft internasjonalt.
  • Vi må lykkes med omstillingen til en klimanøytral flåte og sikre at vi utvikler og implementerer ny grønn teknologi i næringen så raskt og effektivt som mulig.

Vil du vite mer?

Her finner du oversikt over våre arrangementer:

Mandag 12. august 

Arendal-kick-off med Rederiforbundet, Lille Andevinge fra kl. 18:00

Rederiforbundet inviterer som vanlig til et kick-off med lave skuldre og uten et formelt program. Mat og drikke blir servert.

Tirsdag 13. august

Kl. 11:00-12:00 Freedom of navigation and the future of world trade, på Lille Andevinge

Norges Rederiforbund and the US Embassy invites you to join us for a seminar and debate regarding the future of Freedom of navigation on our oceans. 

The situation in the Red Sea has highlighted the importance of open sea-lanes accessible to all for the flow of global trade. 90 % of world trade is transported at sea. What does it mean for the future of global trade if these are threatened? Why does the United States Navy spend resources on securing the Freedom of navigation for all? And what responsibility does Norway as the world's fifth largest shipping nation have for maintaining open and accessible trade across the globe?


Kl. 13:00-14:00 Norske havvindhavner trenger et skippertak, på Lille Andevinge

Norske havvindhavner kan skape milliardverdier årlig fram mot 2030. Uten havnene blir det ikke mulig å nå havvindambisjonene våre. Det haster derfor med en plan for finansiering og utvikling.

Norwegian Offshore Wind og Norges Rederiforbund inviterer til den store debatten om skippertaket som trengs for å rigge norske havner til havvindfremtiden!

Kl. 18:00 Maritim mottakelse, Christian Radich

Rederiforbundet og åtte andre organisasjoner inviterer til maritim mottakelse «Fullrigget for Fremtiden» om bord på Christian Radich. Rederiforbundet inviterer sammen med Maritimt Forum, Maritime Bergen, Gard, Kongsberg, DNV, Norske Havner, DNB og Kystrederiene

Onsdag 14. august


Kl. 13:00- 14:00 Digitale pirater - er maritim næring rustet for cyberangrep, på MS Brisen

Av Rederiforbundets konjunkturrapport for 2024 fremgår det at cyberangrep anses som den største trusselen mot skipsfarten i dag. Hvordan håndterer vi trussel fra de digitale piratene? Hvem er de? Hva er konsekvensene av cyberangrep på maritim næring? Og er det egentlig mulig å beskytte seg mot digitale trusler?

DNV, Kongsberg Gruppen og Norges Rederiforbund har invitert noen av landets fremste eksperter på maritim beredskap, cybersikkerhet og geopolitikk for å svare oss på disse spørsmålene.