IMOs generalsekretær på besøk hos Rederiforbundet

Klima sto øverst på agendaen da administrerende direktør Knut Arild Hareide i dag møtte generalsekretæren i FNs sjøfartsorganisasjon (IMO).

Administrerende direktør i Rederiforbundet Knut Arild Hareide, IMOs generalsekretær Arsenio Dominguez og fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss. 

Et år etter at IMO vedtok klimamålene for internasjonal skipsfart, er det nå stor forventning til hvilke tiltak IMO vil enes om for å få fart på omstillingen og sikre at klimamålene nås.

I dag møttes IMOs generalsekretær Arsenio Dominguez, fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss og administrerende direktør i Rederiforbundet, Knut Arild Hareide til et møte der blant annet veien videre i IMOs klimaarbeid ble diskutert.  

-Rederiforbundet var det første rederiforbundet som vedtok et mål om å være klimanøytral i 2050. Vi er glade for at IMO i fjor fulgte etter med tilsvarende mål for hele den internasjonale flåten. Nå skal vi gjøre det vi kan for at IMO skal lykkes, sa Hareide. Samtidig var han tydelig på hvilke tiltak han mener må på plass:

  • En mekanisme som sikrer en avgift på klimagassutslipp fra internasjonal skipsfart.
  • Inntektene fra avgiften bør brukes til å finansiere den grønne omstillingen i skipsfarten.

-IMO har en unik posisjon og er den eneste organisasjonen som kan sikre et slikt globalt regelverk som vil gjelde alle skip, uansett hvor de er flagget eller hvor de seiler.  For at grønn omstilling skal skyte fart i skipsfarten, er det derfor helt avgjørende at IMO leverer nye tiltak som gir rederier, drivstoffprodusenter og ikke minst vareeiere forutsigbarhet for veien fremover. Det gir IMO et stort ansvar – men også en fantastisk mulighet til å lykkes med noe som vil få stor betydning for hele samfunnet, sa Hareide.