Rederiforbundet støtter nytt fond for covid-rammede sjøfolk i India

Seafarers International Relief Fund er et nyopprettet fond til støtte for sjøfolk og deres familier i India som nå er hardt rammet av koronapandemien. Norges Rederiforbund støtter fondet med 15 000 dollar.

-Det er svært positivt at en samlet internasjonal skipsfartsnæring tar initiativ til å støtte indiske sjøfolk, det ønsker selvsagt Rederiforbundet å bidra til, sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund, Harald Solberg. – Jeg tror vi alle er berørt av de bildene vi ser fra India og den humanitære krisen Covid19 har forårsaket i landet. Skipsfart er en internasjonal næring med tette bånd og India trenger hjelp, sier han.

Norges Rederiforbund oppfordrer de av medlemmene som har mulighet til å også bidra til fondet. Mer om fondet her.

Fondet er et samarbeid mellom frivillige sjømannsorganisasjoner og internasjonale shipping-aktører. Fondet har som mål å samle inn 1.000.000 dollar som primært skal hjelpe indiske sjøfolk, men også kan gå til andre som er særlig hardt rammet. Fondet sender sin bistand gjennom eksisterende velferdsprogrammer drevet av partnerne i India. Dette for å sikre at støtten når sjøfolk og deres familier så raskt som mulig.