Jo Even Tomren ny daglig leder i NTC-Manila

Jo Even Tomren (46) er ansatt som ny daglig leder ved Norwegian Training Center – Manila (NTC-M). Tomren er utdannet sjøkaptein og har bred erfaring fra norsk – og internasjonal skipsfart og rederidrift. I tillegg har han en mastergrad i «Ledelse av krevende maritime operasjoner» fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Tomren har lang seilende erfaring fra offshorebransjen globalt, der han har arbeidet innenfor de fleste segmentene. Den siste tiden som plattformsjef på borerigg.

I perioden 2015 – tidlig 2017 var han «Salgs - og utviklingsdirektør» for NTNU Ocean Training, med fokus på utvikling og kommersialisering av NTNU spesialkompetanse innen maritim næring.

Tomren har vært ansatt i NTC-M som viseadministrerende direktør siden februar 2017, og går inn i rollen som ny daglig leder fra 1.oktober.

Han også innehatt styreverv som «VP External Affairs» i «Philippines Norwegian Business Council» (PNBC), samt flere lokale verv og posisjoner.

NTC-M ble etablert i 1990 av Norges Rederiforbund for å gi kvalifisert kompetanseheving til filippinske sjøfolk som jobbet om bord på norskkontrollerte skip. I dag er NTC-M et av verdens ledende simulator- og kompetansesenter for maritim opplæring av sjøfolk, fra hele verden.

Tidligere leder for NTC-Manila, Erlend Grimstad, ble 15. oktober utnevnt til statssekretær i Finansdepartementet.