Maritime Trainee besøkte Bergen

Maritime Trainee kull 13 besøkte i forrige uke Bergen på sin andre samling. På tross av covid-19 situasjonen har de to aktive Maritime Trainee kullene gjennomført digitale samlinger og turer innenlands så langt i år. - Det er viktig at kandidatene får mulighet til å møte folk i bransjen. Vi gjør vårt ytterste for å bygge kompetanse for fremtiden tross den situasjonen vi er i nå, sier direktør for kompetanse og rekruttering i Rederiforbundet, Karin Gjerløw Høidahl.

I løpet av tre dager fikk kandidatene i kull 13 et godt innblikk i ulike teknologier, bedrifter og segmenter i næringen. Samlingen ble innledet av et foredrag av NHH-professor Stig Tenhold om norsk skipsfartshistorie, og inneholdt blant annet besøk til og foredrag fra Corvus Energy, Odfjell SE, NCE Maritime Cleantech, og Oddfjell Drilling. Traineene også fikk anledning til å gå om bord i Deepsea Aberdeen.  Siste dag ble avholdt på NHH, hvor professor Iver Bragelien ga dem en innføring i teorien omkring investeringsanalyse.

Kull 14 har oppstart høsten 2021 og rekrutteringsprosessen er godt i gang gjennom digitale karrieredager og filmer i sosiale medier. Stillingene blir lagt ut januar 2021. Det er fortsatt mulig for kandidater og selskap å melde seg på her. 

Se rekrutteringsfilm.

Norges Rederiforbunds Maritime Trainee-program startet i 2005 og gjennom årene har 240 traineer og 44 selskap deltatt i programmet.