Kilde: Clearwater

Skip angrepet sør for Hormuzstredet

Vi er svært bekymret for den utviklingen vi nå ser i området rundt Omanbukten. Angrep på sivil skipsfart er svært alvorlig og setter maritim sikkerhet i fare, sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund, Harald Solberg. - Vi oppfordrer våre medlemmer til å være svært oppmerksomme i området rundt Omanbukten og til enhver tid å følge norske myndigheters råd og sikkerhetsvurderinger.

I følge Sjøfartsdirektoratet ble det Marshall Island-flaggede skipet Front Altair angrepet mellom Emiratene og Iran. Det er rapportert om tre detonasjoner på skipet. Mannskapet kom seg om bord i et forbipasserende skip og skal ikke være skadet. Et annet skip, Kokuka Coureagous er også rapportert angrepet i samme område. Grunnet Fujairah-angrepene 12 mai og dagens angrep råder Sjøfartsdirektoratet norske skip å utvise høy aktsomhet og årvåkenhet i regionen.

Selv om det ikke er full klarhet i bakgrunnen for disse angrepene er Sjøfartsdirektoratets råd, med bakgrunn i dagens hendelse, inntil videre å holde god avstand til iransk farvann.

Sjøfartsdirektoratet hever sikringsnivå til ISPS 2 for norske skip i området avgrenset av posisjonene mellom N25,00o og N28,00o og mellom E54,00o og E58,00o.