Grønn utenpå og grønn inni

-Dette var en stor dag for Misje Rederi, sier CEO Nils Magne Fjereide. Det første av ti like bulkcarriere som rederiet har under bygging er nå døpt Misje Vita. Gudmor var Bibbi Misje.

For Misje har det vært viktig å bygge skip som både er miljøvennlige og effektive i drift. -Disse skipene er derfor bygget slik at de kan gå inn og ut av havn på batteri, og kan losse og laste kun på landstrøm, forklarer Fjereide.

Skipene har et hybridsystem som reduserer utslippene med 47 prosent i forhold til konvensjonelle skip i samme størrelse. Det oppfyller dermed IMO sine utslippskrav for skip for 2030 og delvis 2050.  Skipet seilte direkte fra verftet på Sri Lanka til Indonesia og lastet full last til Mo i Rana og Orkanger. Det seiler nå videre fra Bergen for å laste fra Mo i Rana til Spania.

Denne serien av skip omtales som Eco Bulk Carriers og er designet av Wärtsilä på Stord og bygget på Sri Lanka. Med utstyr fra en rekke norske leverandører; Wärtsilä, Kongsberg, Sperre, Corvus, Norwegian Greentech og Glamox. I tillegg er det norske underleverandører til disse hovedleverandørene.

Skipene kan konverteres til nullutslipp skip etter hvert som teknologien utvikler seg.Rederiets ambisjon er å ha en verdens reneste og mest bærekraftige flåte.