Støt i skipsfløyta – og la sjøfolkenes stemme bli hørt!

25. juni klokken 12 lokal tid oppfordres alle skip i havn til å støte i skipsfløyta for å rette søkelyset på sjøfolks innsats under pandemien, behovet for å anerkjenne sjøfolk som samfunnskritisk personell og å sikre at sjøfolk får tilgang på vaksiner.

- Helt siden starten av pandemien har sjøfolk i internasjonal fart blitt utsatt for en urimelig stor belastning som følge av sterke begrensninger i mulighetene til å gjennomføre nødvendige mannskapsskifter. Norske myndigheter har gjennom pandemien lagt vekt på å følge opp internasjonale forpliktelser, men nå rammes norske sjøfolk som skal hjem på fri urimelig gjennom kravet om å gjennomføre karantene på hotell. Vi oppfordrer norske myndigheter til umiddelbart å la sjøfolk gjennomføre karantenen hjemme, sier Harald Solberg, administrerende direktør i Rederiforbundet. 

- Det er ingen tvil om at belastningen på denne yrkesgruppen har vært stor, samtidig har pandemien vist oss hvor avhengige vi er av sjøfolk for å holde verdenshandelen i gang. Vi håper derfor det lages mye lyd i alle havner denne dagen, og at sjøfolkenes stemme blir hørt også av den norske regjeringen, sier Solberg.

Alle som deltar oppfordres til å dele video og bilder i sosiale medier under hashtaggene #ShoutOutForSeafarers og #FairFuture4Seafarers. 

Les mer hos ICS