YouTuber Herman Dahl på Oppdrag Maritim

«Oppdrag Maritim» ble lansert 3. desember. Dette er en YouTube serie i 4 episoder der Herman Dahl søker å finne svar på spørsmål knyttet til maritim næring og maritime karrierevalg. – I løpet av disse fire episodene skal jeg finne ut om havet eller sjøen kan være en yrkesretning for meg. Eller kanskje for deg?, sier Herman Dahl.

Herman Dahl er en av Norges største youtubere og blant annet kjent fra TV-programmet Maestro på NRK, som han vant februar 2020.

I Oppdrag Maritim blir han blant annet reddet opp av sjøen av Brim Explorer og testet i maritim kunnskap av statsminister Erna Solberg. I tillegg møter han administrerende direktør i Norges Rederiforbund Harald Solberg, motormann og maritim ambassadør Theodora Elise Høie, samt gründer Espen Larsen-Hakkebo og styrmann Jens Hjelset på Brim Explorer. 

-Et slikt samarbeid er nytt for oss, sier Karin Gjerløw Høidahl , leder for Kompetanse, Rekruttering og Utdanning i Norges Rederiforbund.  

-Det har vært veldig gøy å jobbe med Herman, og dette er en spennende ny måte for oss å nå ut på til de som skal være med å forme fremtidens maritime Norge. Hensikten med serien er å skape interesse blant unge for hva maritim næring er, og ikke minst hvilke yrkes- og karrieremuligheter som finnes, og hvilke utdanningsvalg man kan ta for å bli en del av næringen.  

Programserien er en del av rekrutteringskampanjen Maritim Karriere, som er et samarbeid mellom Maritimt Forum og Norges Rederiforbund, med støtte fra Stiftelsen Norsk Maritim Kompetanse 

Herman Dahl når målgruppen for Maritim Karriere kampanjen, som er unge i alderen 13-25 år, veldig godt med sine over 120 00 følgereYouTube. I tillegg har han godt gjennomslag også i andre sosiale medier.  

Episodene kan ses i alle Maritim Karrieres sosiale medier. Her kan du se dem på YouTube: