1. mai: Skipsfløytekonsert for å markere sjøfolks innsats under koronapandemien

1,2 millioner sjøfolk jobber i dag om bord på 65 000 skip over hele verden. 1 mai markerer vi, sammen med det internasjonale rederiforbundet, sjøfolks innsats ved å invitere alle skip til å støte i skipsfløyta klokka 12, lokal tid.

Under koronakrisen spiller sjøfolk en særlig viktig rolle i å holde samfunnsmaskineriet i gang.  Skip frakter mat, medisiner, energi, råvarer til industrien og varer vi alle trenger i vår hverdag. Sjøfolk spiller derfor en avgjørende rolle i å holde forsyningskjedene åpne.

Koronapandemien gjør at mange sjøfolk nå må tilbringe ekstra lange perioder om bord fordi det er utfordringer knyttet til mannskapsskifter. Dette er også en yrkesgruppe som er lite synlige fordi de ofte jobber langt til havs.

-Dette er en krevende tid for sjøfolk, og vi er helt avhengig av å få løst utfordringene med mannskapsbytter. Vi jobber intenst i samarbeid med både det internasjonale og det europeiske rederiforbundet for å finne gode løsninger som gjør at vi kan ivareta sjøfolk og ansatte på best mulig måte. Vi håper skipsfløytekonserten i havner over hele verden 1. mai vil bidra til å synliggjøre den viktige jobben sjøfolkene gjør for å holde internasjonal handel i gang, sier Harald Solberg, administrerende direktør i Rederiforbundet.

Del gjerne bilder i sosiale medier under emneknaggen  #HeroesAtSeaShoutout