Circular Cleanup – lansering av nye initiativ for renere hav

Hvordan kan vi skape nye løsninger og verdikjeder for å fange plast på avveie? I innovasjonsprosjektet Circular Cleanup har Rederiforbundet og WWF arbeidet sammen med 16 andre aktører for å utvikle nye løsninger for renere og plastfrie hav. Lanseringer skjer 13. mars på Vippa i Oslo.

For påmelding, registrer deg via Eventbrite.  

 

Samarbeidet er unikt med tanke på bredden i verdikjeden, det sterke fagmiljøet og en felles ambisjon om å løse utfordringen med plast i havet. Ved å kombinere kjernekompetanse innen monitorering av hav og kyst, med teknologiutviklere og digitalisering og avfallshåndtering har aktørene i Circular Cleanup funnet nye løsninger for mer effektiv opprydding.

 

-For å ha et levende hav i fremtiden er det kritisk at vi i dag finner løsninger for å hindre at mer plast finner veien til havet, og samtidig finne løsninger på å rydde det som allerede er på avveie. Norge har verdensledende kompetanse ikke bare innen maritim virksomhet, men også innenfor teknologi for avfallshåndtering. Samarbeidet kan sitte på nøkkelen til å gode svar på våre felles utfordringer, sier Harald Solberg, administrerende direktør i Norges Rederiforbund. 

 

Du kan lese mer om bakgrunn og prosessen i Circular Cleanup https://circularcleanup.com .

 

Når:

Onsdag 13.mars   

Program fra 12.00 - 14.30
Dørene åpner 11:00, med servering av drikke og mulighet for kjøp av mat fra Vippas matboder.