Bow Orion vinner prisen for ‘Tanker Ship of the Year’

Odfjells nye kjemikalietankskip, Bow Orion, ble i går kveld kåret til ‘Tanker Ship of the Year 2019’ på årets Tanker Shipping & Trade Conference.

Den store årlige prisutdelingen feirer hvert år kvalitet og innovasjon i tankindustrien. En av prisene er ‘Tanker Ship of the Year’, som anerkjenner tankskip som setter nye standarder innen ett eller flere av følgende områder: design, miljø, operasjon, sikkerhet og teknologi.

Bow Orion ble tidligere i høst nominert sammen med to andre nybygg, og i kveld ble det bekreftet at Odfjell sitt nye skip stakk av med seieren.

"Vi er stolte over å motta denne prisen, og det er på alle måter en lagseier. Ikke bare for oss i Odfjell, men for de mange partnerne som har vært involvert med ekspertise, utstyr, innovasjoner og teknologi. Konseptet kommer fra Odfjell selv, og vårt team har gjort en fantastisk jobb fra start til slutt. I nært samarbeid med skipsverftet og nøye utvalgte leverandører – deriblant en hel rekke norske selskaper – har Bow Orion blitt det flaggskipet vi hadde mål om", sier Kristian Mørch, CEO i Odfjell SE.

Odfjell estimerer at rundt 25% av skipets totale verdi er levert av norske selskaper. Blant disse er Kongsberg, Framo, Norwater, Jets, Sperre, DNVGL, TTS og Brunvoll. 

"Vi er glade for at våre nybygg setter standard og blir løftet frem i internasjonal bransje. Bow Orion og hennes søsterskip er spekket med høyteknologi og utstyr levert av norske bedrifter. Å vinne pris som ‘Tanker Ship of the Year’ er et tydelig bevis på kvaliteten og konkurransekraften i den norske maritime klyngen", sier Mørch.

Bow Orion er det første av totalt fire søsterskip i Odfjells såkalte Hudong-klasse. Med sine 49,000 dwt er disse skipene per i dag verdens største kjemikalietankskip i rustfritt stål, og viser industriledende resultater på fart, utslipp og generell effektivitet.

Odfjells visepresident for nybygg, Geir Almestad, mottok prisen på vegne av selskapet under utdelingen i London i går kveld.