Direkte fra Global Outlook Conference 2018: Tenk Hav - Think Ocean

Hvilke maritime muligheter ligger foran oss og hvordan skal vi få til en bærekraftig utvikling av havet? Det er tema for Rederiforbundets årskonferanse Global Outlook Conference 2018. 12. april samles 400 norske og internasjonale gjester til konferanse i Skur 13 på Tjuvholmen i Oslo.

Tema for årskonferansen er Think Ocean- Tenk Hav og blant innlederne er toppledere i maritim næring, politikere og unge gründere.

Se konferansen her

President Hans Olav Lindal ønsker velkommen, før utenriksminister Ine Eriksen Søreide innleder Global Outlook diskusjonen med blant andre CEO i World Food Programme David Beasley, AP-leder Jonas Gahr Støre og direktør for Ocean Industries i DNB Kristin Holth.

Administrerende direktør i Norges Rederiforbund Harald Solberg gir så sin innledning om hvilke muligheter som ligger i skipsfarten og maritim næring.

"Nye muligheter i havet representerer nye muligheter for den norske maritime klyngen. Vi er stolte av at den norske maritime næringen er offensiv og fremoverlent når det gjelder å finne gode løsninger på verdens utfordringer. Dette til tross for at store deler av næringen har hatt svært krevende markeder de siste årene".

Etter pausen innleder næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, før man får diskusjoner om bærekraftige havnæringer, energi og digitalisering med blant andre Jan Eyvin Wang i Wilhelmsen Industries, An-Magritt Ryste i Kongsberg Maritime, CEO i Maindeck Sasan Mameghani og Associate Professor, Stockholm Resilience Centre Henrik Österblom.

Studenter fra NTNU og elever fra Elvebakken Videregående Skole deltar også på konferansen.

 

Moderatorer er tidligere BBC journalist Nisha Pillai og tidligere TV2-anker Siri Lill Mannes.

Konferansen kan du se direkte på www.nrk.no og på Rederiforbundets Facebook-side fra klokken 10.00.