Afrikas blå muligheter i fokus i Oslo

Nærmere 500 delegater fra over 35 land er ventet til Oslo for å delta på en konferanse om afrikanske markeder 8. november. Dette blir en av Europas største næringslivskonferanser i sitt slag. I år blir det sterkt maritimt fokus når Nordic-African Business Summit arrangeres for 8. år på rad.

Norges Rederiforbund har flere medlemmer som seiler langs kysten av Afrika.  90 prosent av import og eksport til Afrika skjer sjøveien og rederinæringen representerer den aller første næringslivsforbindelsen mellom Norge og Afrikas kyststater. - Vi er derfor glad for at det legges til rette for møteplasser som kan bidra til økt samarbeid og samhandel, sier administrerende direktør Harald Solberg i Norges Rederiforbund.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide åpner konferansen og President Patrice Talon fra kyststaten Benin er blant de 40 innlederne som står på scenen når nordisk-afrikansk næringsliv møtes i Oslo. Norwegian-African Business Association (NABA) – som Norges Rederiforbund var med å opprette i 2012 – er arrangør, sammen med Utenriksdepartementet og investeringsfondet Norfund. Norges Rederiforbund er vertskap for en middag for alle innledere kvelden før arrangementet og NR-medlemmer som blant annet Kristian Siem vil bidra i konferanseprogrammet.

-Vi er glad for at vi kan sette søkelys på alle forretningsmulighetene den blå økonomien byr på i Afrika, sier Eivind Fjeldstad, daglig leder i NABA. Under årets Summit blir det blant annet spesialsesjoner om havneutviklingen på kontinentet og forretningsmulighetene innen marin forsøpling samt bidrag fra aktører som World Ocean Council, International Trade Center, Unilever, A.P. Moller Capital, Equinor, REV Ocean, DNV GL, Nigeria Port Authority og Standard Chartered.

Oppdatert programmet finnes her: https://norwegianafrican.no/summit2018/

Medlemmer i Norges Rederiforbund kan melde seg på til rabattert medlemspris ved å følge denne linken: https://norwegianafrican.hoopla.no/sales/3570019242/?promo=NRpartner