Vinner av Heyerdahlprisen 2017

The Ocean Cleanup-prosjekt er vinneren av Heyerdahlprisen 2017. Ocean Cleanup-prosjektet har utviklet et rensesystem med ulike verktøy for å samle plastavfall i havet.

– Plastavfall i havet er en global utfordring, og vil fortsette å være det i fremtiden. Derfor er vi glade for å kunne være med å oppmuntre Boyan Slat i hans prosjekter med få bukt med denne globale utfordringen, sier Patrick Verhoeven, i ekspertkomiteen som har vurdert de nominerte, til skipsrevyen.no.

Verhoeven delte ut prisen på Nor-Shipping 2017 sammen med Thor Heyerdahl jr.

Heyerdahlprisen ble startet i 1999 og gis til organisasjoner eller personer som fremmer miljø og innovasjon innen skipsfarten.

Tor Christian Sletner i Norges Rederiforbund mener Slats prosjekt er helt i tiden, og at verktøyet han har utviklet sannsynligvis vil fungere godt i håndteringen av plastavfallet i havet.

– Prosjektet tar fatt i en utfordring som vi er nødt til å håndtere som mennesker i et bærekraftig perspektiv. Havet skal vi leve av i mange år fremover, det er derfra vi skal øse både mat, medisiner, og kanskje kraft og mineraler og i fremtiden. Derfor må vi starte et sted, og det å gjøre det rent for plast i alle fall, er en formidabel oppgave, understreker Sletner.