Maritime Trainee starter opp igjen

Maritime Trainee har vært en stor suksess siden starten i 2005. 10 kull og mer enn 200 deltagere har gjennomført programmet. Programmet tok en pause i 2015, men nå starter programmet opp igjen.

-Det er gledelig at Maritime Trainee er i gang igjen, sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund, Sturla Henriksen. Behovet i næringen endrer seg stadig og maritim næring trenger ny kompetanse innen teknologi, digitalisering, klima og design. Samtidig trenger næringen fortsatt personer med økonomi-, jus- og ingeniør-bakgrunn.

Til tross for en pause på to år, er Maritime Trainee rangert som nummer 12 av de mest populære trainee programmene blant ingeniørstudenter i 2017. Det er en klatring fra 25 plass i 2016.

Flere av de som har gjennomført programmet er toppledere i maritime selskap i dag.

-Maritime Trainee-programmet er relevant og skaper mange muligheter. Norske rederi og maritime selskap er verdensledende på teknologi og innovasjon. Derfor må man satse på ny kompetanse , sier Henriksen.

10 selskap er allerede om bord i programmet for kull 11. Disse er Hoegh LNG, Hoegh Autoliners, Torvald Klaveness, Color Line, DNV GL, DNB, Skuld, Nordea, Wikborg Rein og BW Gas. Rekrutteringsprosessen er i full gang og søknadsfristen går ut 1. desember.

Se listen over stillinger her.

For mer informasjon:

Christian Melby, rådgiver i Menon, Christian@menon.no

Kaja Braathen, rådgiver i KRU, kbr@rederi.no