Brasil – en viktig handelspartner

Brasils president Michel Temer møtte representanter fra Norges ledende selskaper og utenriksminister Børge Brende hos Norges Rederiforbund i Oslo 22. juni. – Brasil er Norges viktigste handelspartner i Sør-Amerika og den norske maritime bransjen har i flere tiår vært tungt tilstede i landet, sa president i Norges Rederiforbund, Hans Olav Lindal i sin velkomsttale.

- Norge var den åttende største investoren  i Brasil 2016 og Norge er klare til å kapitalisere på nye forretningsmuligheter som finnes i Brasil, sa Norges utenriksminister, Børge Brende.

Brasil er det tredje største markedet for olje- og offshoreindustrien, og hvert fjerde offshoreskip i Brasil er norskkontrollert. Norske rederier spiller også en aktiv rolle i operasjoner på den brasilianske kontinentalsokkelen, samt transport av varer til og fra landet.

Tilstede på møtet med Temer var toppledere fra blant annet Norges Rederiforbund og NHO, DOF ASA, Knutsen OAS Shipping, Hoegh LNG, PGS, Kongsberg Maritime, Statoil, Aker Solutions, DNV GL, Yara og Hydro.

Norske myndigheter var i tillegg til utenriksminister Brende representert ved statssekretær i nærings- og handelsdepartementet Dilek Ayhan og statssekretær i olje- og energidepartementet Ingvil Smines Tybring-Gjedde.

- Brasil har vært gjennom en tøff periode og har gjennomført store reformer for å gjøre staten mer moderne og effektiv. Vi må få investorene tilbake til landet, sa Brasils president Michel Temer under møtet. Den brasilianske delegasjonen bestod også av flere ministre, senatorer og kongressmenn.