ONS 2016: En næring i endring

ONS 2016 samlet en oljebransje i endring i Stavanger fra 29. august til 1. september 2016. - Vi har det siste året sett store endringer i bransjen både i Norge og globalt. Rundt 100 offshoreskip og over 20 rigger er lagt i opplag, og i oljebransjen i Norge har over 40 000 mistet jobben siden 2014, sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund, Sturla Henriksen.

Norges Rederiforbund var, sammen med DNB og DNV GL, sponsor av åpningskonserten mandag. I tillegg ble det besøk hos medlemsbedrifter i området, GOE styremøte ble avholdt og Sturla Henriksen holdt innlegg på ONS Centre Court.

- Næringen og hele verdikjeden gjør nå hva den kan for overleve. Men dette er ikke slutten på historien. Vi har vært gjennom nedturer tidligere som vi har kommet igjennom, og stort sett styrket ut av. Her har norsk skipsfart en unik historie. 70 prosent av jorden består av hav – jeg tror vi står foran havets århundre, sa Sturla Henriksen.

Rederiforbundet, sammen med YoungShip, inviterte også politikere og næringsliv om bord på supply-skipet Stril Pioner med etterfølgende seminar onsdag.

Les også: - Oljekunnskapen må opp

«Transition» var tema for ONS 2016, nærmere 70.000 personer var innom messeområdet i løpet av de fire dagene ONS pågikk og over 1.000 selskap hadde utstillingsplass.