Kristian blir leder for en dag i Rederiforbundet

Kristian Olsen (18) skal få et unikt innblikk i hvordan det er å jobbe som toppleder. Torsdag overtar han sjefsstolen og blir leder for en dag i Norges Rederiforbund.

I en alder av 17 år startet Kristian Olsen ungdomsbedriften Relluminate UB sammen med medelever ved Tromsø maritime skole. Som daglig leder for bedriften utmerket han seg som en av de aller dyktigste. Torsdag 27. oktober får han en skoledag helt utenom det vanlige når han skal ”skygge” Sturla Henriksen gjennom arbeidsdagen. 

– Gjennom et flott UB-år med mye hardt arbeid og mange oppnådde mål, har jeg utviklet meg selv som person og mine kunnskaper innenfor bedriftsetablering. Alle erfaringer fra UB-året kommer jeg til å ta godt vare på og ta med meg videre i livet, sier Kristian Olsen. Relluminate UB produserte og solgte lamper laget av resirkulerte materialer.

Heier på de unge

Gjennom Ungt Entreprenørskap får ungdommer mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring.  For mange blir det en dag helt utenom det vanlige. 

– Vi trenger unge som kan tenke nytt og som kan bidra til å skape fremtidens næringsliv. Ungdomsbedrifter gir unge mulighet til å utfordre seg selv. Erfaringen og kompetansen de får med seg er gull verdt, sier Henriksen.

Innovatører trengs overalt

– Både offentlige og private virksomheter har behov for mennesker som evner å tenke nytt og skape verdier. Innovatører trengs overalt! Da må vi ha et utdanningssystem som svarer på samfunnets kompetansebehov. Flere unge må få kreativitet, samarbeid og innovasjonsprosesser som del av utdanningen sin, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup står sammen bak initiativet. Fire statsråder, NAV-leder Sigrun Vågeng, børsdirektør Bente Landsnes og Telenor-topp Berit Svendsen er blant lederne som deltar på årets arrangement.