Arendalsuka 2016: Havrommet

Norges Rederiforbund vier en hel dag til Havrommet under Arendalsuka 2016. De havbaserte næringene har gjennom generasjoner vist en fantastisk evne til omstilling, nyskaping og videreutvikling og 18. august inviterer vi politikere og næringslivstopper til å diskutere hvilke muligheter som ligger foran oss. -Når både regjeringen og det største partiet på Stortinget flagger store ambisjoner for havrommet, gir det inspirasjon og retning til mange bedrifter som står i krevende omstillinger, sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund Sturla Henriksen.

70 prosent av planeten er dekket av hav, 80 prosent av havet er dypere enn 3000 meter og 90 prosent av havet er ennå ikke utforsket. Utsiktene til å utvikle helt nye næringer i havet er spennende.

Potensialet for videre vekst i de etablerte havnæringene er betydelig. Havrommet representerer store muligheter for å møte de store behovene som følger av global vekst. Havet kan mette milliarder av mennesker, men i dag utgjør mat fra havet mindre enn 5 prosent av vårt kosthold. Innen 2050 vil om lag to milliarder flere mennesker trenge energi, mat og transport.  Denne veksten må komme på en bærekraftig måte. Klimaendringene er vår tids største utfordring. Vi har alle et felles ansvar om å bidra til reduksjon av klimaskadelige utslipp. Havrommet kan, på en klimavennlig måte, levere varer og tjenester til en voksende befolkning.