Ny simulatorpartner i Manila

Norges Rederiforbund velger Kongsberg Maritime som simulatorpartner ved Norwegian Training Center i Manila.

Norges Rederiforbund (NR) har valgt Kongsberg Maritime til å oppgradere simuleringsanlegget ved The Norwegian Training Centre – Manila (NTC-M).

Kontrakten, som ble underskrevet denne uken på Nor-Shipping 2015, dekker levering av nye simulatorer og oppgraderinger av eksisterende simulatorer til maritim grunnopplæring. Dette omfatter områder som navigasjon og styring av skip, dynamisk posisjonering (DP), maskinromsdrift– og kontroll, samt lastehåndtering. Finansieringen er sikret gjennom NR og 19 medlemmer og partnere; DNK (Warrisk), DOF, Eidesvik, Fred Olsen, GCRieber, Grieg, Havila, Høegh Auto Liners, Høegh LNG, Johan Jørgen Ugland, Kristian Gerhard Jebsen, Klaveness, Knutsen OAS, Odfjell ASA, Olympic, Solstad, Solvang, Teekay og Thome.

NTC-M ble etablert i 1990 av NR for å gi opplæring til filippinske sjøfolk som jobber om bord på medlemmenes skip. Bruk av den nyeste simuleringsteknologien fra Kongsberg Maritime vil støtte NRs målsetting om å forbedre kompetanse og samhandling om bord på fartøyene. Investeringen gjenspeiler NTC-Ms betydning for den norske shippingsektoren.

- Kontrakten representerer en betydelig investering i vår satsing innen opplæring på Filippinene, sier Sturla Henriksen, administrerende direktør i NR.

- Norge har en global flåte på nesten 1800 fartøy. Vi ønsker å tilby samme opplæringskvaliteten man får i Norge til flere av sjøfolkene. Dette er et viktig steg i den retning, og filippinske sjøfolk utgjør en betydelig del av mannskapet om bord på norske fartøy. Med nye simulatorer fra Kongsberg Maritime, vil vi bli i stand til å tilby opplæring av svært høy kvalitet på tvers av en rekke disipliner. Dette vil bidra til å sikre Norges posisjon som en ledende aktør i internasjonal skipsfart, sier Henriksen.