Ny daglig leder for NTC - Manila

Erlend Grimstad (47) er ansatt som ny daglig leder ved Norwegian Training Centre – Manila (NTC-M).  Grimstad er advokat og har bred erfaring fra norsk politikk og næringsliv.  Han er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo med tilleggsutdanning fra IMD business school i Lausanne Sveits.

Grimstad har 8 års erfaring fra industrigruppen Umoe og har også vært styremedlem i bl.a. Unitor ASA, Bergen group ASA og nestleder i bedriftsforsamlingen i Statoil. Gjennom dette arbeidet har han opparbeidet seg god kjennskap til den maritime næringen.

Grimstad har vært statssekretær for Senterpartiet i Olje- og energidepartementet (1997- 2000) og i Landbuks- og matdepartementet (2013). Han har også vært politisk rådgiver på Stortinget.

Grimstad bodde i Manila i perioden 2008-2011, hvor han ledet Intex Resources ASAs virksomhet. Han har siden 2014 drevet sitt eget advokatfirma.

Grimstad tiltrer stillingen 1. september 2015.

NTC-M ble etablert i 1990 av Norges Rederiforbund for å gi kvalifisert opplæring til filippinske sjøfolk som jobber om bord på norsk-kontrollerte skip.