Etablerer Arctic Business sekretariat

Norges Rederiforbund etablerer et Arctic Business sekretariat i Bodø. Sekretariatet skal ha ansvaret for å videreutvikle Arctic Business til et fast arrangement som skal holdes i Bodø hvert annet år. Sekretariatet er et av de konkrete utfallene av Arctic Business 2014 som samlet mer enn 100 toppledere fra flere land i Bodø 9-10 oktober

 

-Arctic Business har vært en stor suksess og viser at næringslivet har behov for å møtes for å diskutere arktiske utfordringer og muligheter. Diskusjonene vi har hatt viser at det stor respekt for de utfordringene som oppstår når man skal operere i arktiske områder. Det er stor enighet om at det er behov for å gå forsiktig og gradvis frem, sier Sturla Henriksen, administrerende direktør i Norges Rederiforbund.
Arctic Business er et initiativ av Norges Rederiforbund i samarbeid med DNV GL, Statoil og Kongsberg gruppen.
Et eget Arctic Business Council er etablert som en del av konferansen. Dette er et forum hvor næringslivet selv kan sette agendaen for bærekraftig utvikling i Arktis.  ABC består av representanter fra 24 selskaper innen sektorer som olje og gass, shipping, fiskeri og mineraler. ABC vil møtes fast en gang i året for å sørge for kontinuitet i samarbeidet og diskusjonene.  Blant selskapene som er representert i årets Arctic Business Council er Fincantieri, Teekay, Sembcorp Marine, Exxon Mobile, Statoil, Viking Supply, Skuld, Tchudi Arctic Transit, Havila, Gard og Royal Greenland.
Det skal nå lages en rapport med de konkrete forslagene som har kommet frem i diskusjonene.