- En veldig spennende dag

Jakob Kleven fikk være leder for en dag i Norges Rederiforbund. Det gjorde ham enda mer ivrig på en karriere innen shipping.

Jakob Kleven fra Kirkenes er en av 30 ungdommer som i år er plukket ut til å delta i «Leder for en dag». Blant de omlag 12 000 elevene som driver Ungdomsbedrift hvert år, har han vist seg å være blant de aller dyktigste. Onsdag morgen tok han derfor over lederstolen og fikk være med på en hektisk møtedag i Rederiforbundet.

-Det har vært veldig spennende, sier Jakob og smiler. Det aller mest spennende var møtet med beredskapssekretariatet i forbundet. Å høre om hvordan rederiene må forholde seg til pirater i Adenbukta, flyktninger i Middelhavet og ebola i Vest Afrika var veldig interessant. Det er jo nettopp det at skipsfarten er så internasjonal som gjør næringen så spennende, og det er vel derfor jeg kan tenke meg en jobb i shipping, sier Jakob.

Leder for en dag arrangeres av Ungt Entreprenørskap for 12. året på rad. I tillegg til Rederiforbundet blir topplederne fra blant annet Oslo Børs, Siemens, Flytoget og Tine ”skygget” av unge ledertalenter. Rederiforbundet og Sturla Henriksen har deltatt flere ganger tidligere.

- Det er alltid inspirerende og givende å delta på «Leder for en dag!», sier Henriksen. -Vi får være sammen med unge, ambisiøse og reflekterte ungdommer. Målet mitt er å gi et godt bilde av hva som skjer i norsk næringsliv generelt og norsk skipsfart spesielt. Også håper jeg at Jakob gjør seg noen tanker om ledelse og sin egen fremtidige karriere.

-Noe av det jeg har lært er at det er viktig å være godt forberedt og at man må ta mange avgjørelser i løpet av en dag, sier Jakob. - Også var det mye hyggeligere enn jeg trodde. Sturla har latt meg få være med på veldig mye.

Hva kommer du til å si til vennene dine?

- Jeg kommer til å si at det var artig. De andre har gått glipp av noe. Jeg gleder meg til jeg blir voksen!